6 experiències d’Aprenentatge Servei en lleure amb impacte social

Els esplais, agrupaments escoltes i entitats de lleure també poden implicar infants i adolescents en tasques d’intervenció social en els seus plans d’educació en el temps lliure.

Comprometre adolescents, infants i joves amb la seva societat. Aquesta és la missió dels projectes d’Aprenentatge Servei (ApS) en l’àmbit del lleure, una metodologia educativa per ajudar el jovent a conèixer i prendre consciència de les necessitats de tot tipus que experimenten les persones més vulnerables dels seus barris, pobles o ciutats.

A Catalunya, moltes entitats de temps lliure, escoles i universitats s’han implicat durant anys en col·laborar amb projectes socials de servei a la comunitat, tasques que es realitzen durant l’etapa formativa dels joves i els capacita en competències d’altruisme i generositat.

El Centre Promotor d’Aprenentatge Servei, des de l’any 2005, és un dels grans artífexs perquè aquests projectes de servei comunitari aflorin, un espai d’impuls de projectes ApS que compta amb entitats adherides com la Fundació Jaume Bofill, la Taula del Tercer Sector Social de CatalunyaFundesplai, la Federació de Moviments de Renovació Pedagògica o Lafede.cat.

Més info:

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *