Per què el voluntariat?

Des de la FCVS entenem el voluntariat com un motor de transformació social que actua en un entorn participatiu, dinàmic i canviant.

Segons l’article 3, apartat a, de la Llei 25/2015, del 30 de juliol, del voluntariat i de foment de l’associacionisme, el Voluntariat és:

En el cas del voluntariat social, les persones voluntàries participen en activitats per la defensa i la millora de les condicions de vida de les persones destinatàries, des d’una perspectiva global en què s’integra la dimensió física, psíquica i socioafectiva.

Ets jove i tens ganes de transformar la teva realitat?
Segueix els 5 passos per començar a fer voluntariat!

 


REFLEXIONA:

 

Pensa perquè vols fer voluntariat. Atura’t un moment a pensar perquè vols ser voluntari o voluntària, t’ajudarà a decidir millor en quina entitat implicar-te i decidir quines tasques vols fer.

 


CONSULTA-HO:

 

Explicar les nostres inquietuds ens ajuda a definir els passos que hem de seguir. En cas de siguis menor d’edat, cal que ho comentis amb la teva família, perquè per fer voluntariat és necessari una autorització del tutor legal (cal posar enllaç al model d’autorització tutor legal – Doc. Adjunt)**********

 


INFORMA’T:

 

Consulta en quines entitats pots fer voluntariat. Entra a la Borsa Jove.

 


BUSCA:

 

Cerca entitats que treballin aspectes en què et vingui de gust implicar-te. Posa-t’hi en contacte. El voluntariat requereix un compromís i l’única manera d’assolir-lo és fixar-te objectius realistes i implicar-te en activitats que et motivin! Les entitats estaran encantades de rebre’t i segur que us posareu d’acord quant a dies, hores i tasques a fer.

 


FORMA’T:

 

A l’entitat t’oferiran cursos de formació: apunta-t’hi! Des de la FCVS també organitzem periòdicament cursos destinats a tots els voluntaris i voluntàries.

 


T’animes a fer voluntariat?