Què és?

El Mirades és un projecte basat en la metodologia de l’Aprenentatge i Servei, per la qual, els joves adquireixen coneixements sobre compromís social i ús de les TIC – TAC -TEP (Tecnologies d’Informació, Aprenentatge i Participació), realitzant un reportatge audiovisual d’entitats socials i a la vegada fan un servei a la societat, en aquest cas a les entitats socials, dotant-les de reportatges audiovisuals en què s’explica la seva tasca.

Es proposa arribar als joves d’entre 15 i 18 anys amb el seu propi llenguatge, d’una manera propera i vivencial, i a la vegada, utilitzant les noves tecnologies i les eines audiovisuals. La implicació dels joves en aquest projecte és fonamental. El seu poder transformador, tant a nivell personal com social, és la clau per despertar la consciència, no només entre iguals, sinó també de la resta de ciutadans i ciutadanes.

La seva participació es basa en la creació de videos, creatius i inspiradors, amb la col·laboració de les entitats escollides.

Vols saber-ne més?

 

A qui ens adreçem?

 

 

Mèrits del projecte

 

  • En el 2012 el projecte Mirades és presentat com a exemple de bones pràctiques al Congreso Estatal del Voluntariado a Bilbao. Organitzat per la Plataforma del Voluntariado de España.
  • Se’ns atorga el Premi Federico Mayor Zaragoza (bona experiència i acció transformadora) amb l’edició 2012-2013 del projecte Mirades. Veure i viure el voluntariat.
  • L’any 2013 el projecte Mirades queda avalat pel Centre Promotor d’Aprenentatge i Servei. Amb la col·laboració de la Fundació Jaume Bofill.
  • El Mirades. Veure i viure el voluntariat és presentat en el Congrés de Ciutats Educadores l’any 2014 amb el suport de l’Ajuntament de Barcelona.
  • Incorporació del Mirades com a Model de Projecte Comunitari Transferible en l’àrea de Participació Ciutadana l’any 2017. Dins el marc del Servei Comunitari del Departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya.
  • Aquest any 2018 ens sumem a formar part de l’Associació Centre Promotor d’Aprenentatge i Servei com Entitat Col·laboradora.